Friday, August 01, 2008

Kněží

Kněží je věřící a obhájce boha z určitého mýtosu. Je více než jenom věřící, zakročuje jedná v zájmu ostatních, používajíc své síly aby zvýšil víru ve svého boha.
Všichni kněží mají určité dovednosti: schopnost sesílat kouzla, sílu paží pro obranu své víry a síly darované bohem, které jim pomáhají jednat v božím jméně. Kněží nejsou v boji tak divocí jako bojovníci, jsou trénovaní v používání zbraně pro boj ve jménu božím. Dokáží kouzlit, většinou aby podpořili cíle svého boha a bránili jeho věřící. Mají jen několik útočných kouzel, ale ty jsou velice mocné.
Všichni kněží používají osmistěnnou (k8) životní kostku. Za vysokou moudrost získávají další kouzla. Všichni kněží mají omezený výběr zbraní a brnění, ale omezení se různí podle víry.
Všichni kněží používají Tabulku 23 pro určení jejich postupu na další úrovně. Tabulka 24 ukazuje, kolik kouzel mají k dispozici na každé úrovni.
Všechna kněžská kouzla jsou rozděleny do 16 kategorií zvaných sféry účinku. Různé typy kněží mají přístup k různým sférám, žádný kněz nemůže vyvolávat kouzla z každé sféry účinku. Sféry jsou tyto: Obecná, Zvířecí, Astrální, Šarm, Bojová, Tvoření, Věštění, Elementální, Strážící, Léčící, Nekromantická, Rostlinná, Obranná, Přivolávací, Sluneční a Počasí.