Wednesday, November 26, 2008

Druidská organizace

Druidové mají celosvětovou strukturu. Na jejich vyšších úrovních (12 a výš) může každou úroveň obsadit pouze několik druidů.


Druidové, Arcidruidové a Mocní druidové
Na 12té úrovni získává druid oficiální titul “druid” (všechny postavy na nižší úrovni jsou oficiálně nazývání jako “zasvěcení”). V kterémkoli regionu (definovaném oceánem, mořem, pohořími, kontinent se skládá ze tří nebo čtyř regionů) může být pouze devět druidů úrovně 12. Postava nemůže dosáhnout dvanácté úrovně, dokud nezaujme místo jednoho z devíti. To je možné pouze v případě, že je v regionu méně než devět druidů, nebo pokud postava porazí jednoho z devíti druidů v magickém nebo pěstním souboji, čímž získá pozici poraženého druida. Pokud takový souboj není smrtelný, druid, který prohraje, ztrácí zkušenosti, takže má přesně 200000 – právě dost na jedenáctou úroveň.
Přesné detaily takového boje si určí oba účastníci předem. Boj může být magický, nemagický nebo směs obou. Může se bojovat na život a na smrt, dokud jedna z postav nepadne do bezvědomí, na ztrátu určitého počtu životů nebo dokonce na první zásah, i když v tomto případě si musí být oba druidi velice jistí. Cokoli, na čem se druidové shodnou je platné, dokud existuje nějaké riziko a nutnost použít své dovednosti.
Jakmile se postava stane druidem 12té úrovně, získává 3 podřízené. Jejich úroveň závisí na pozici postavu mezi devíti druidy. Druid s největším počtem zkušeností má jako sluhy 3 zasvěcené deváté úrovně, druhý tři zasvěcené osmé úrovně a tak dále, druid s nejnižší zkušenosti má tři sloužící první úrovně.
V jednom regionu mohou byt pouze tři arcidruidi (13tá úroveň). Aby se druid 12té úrovně stal arcidruidem, musí porazit jednoho z vládnoucích arcidruidů nebo zaujmout volné místo. Každý ze tří arcidruidů má jako sloužící tři zasvěcené 10té úrovně. Z arcidruidů celého světa se vybírají tři, kteří slouží Nejvyššímu Druidovi (viz Nejvyšší Druid a Hierofant) Tito tři mají stále své sloužící, ale sami jsou služebníci Nejvyššího Druida.
Mocný Druid (14tá úroveň) je v regionu unikátní. Také získal svou pozici od předchozího Mocného druida. Slouží mu tři zasvěcenci jedenácté úrovně.
Vzestup nového Mocného Druida většinou odstartuje vřavu a chaos v celé druidské hierarchii. Postup arcidruida otevírá nové místo, o které se zuřivě porvou druidové a postup druida uvolní místo v jejich řadách.