Thursday, June 04, 2009

Nejvyšší Druid a Druidové Hierofantové
Nejvyšší druid je druid 15té úrovně. Na rozdíl od Mocných druidů (kterých může být několik v různých zemích), pouze jedna postava na světě může mít tento titul. Což znamená, že pouze jeden druid na světě může mít úroveň 15.
Nejvyšší Druid zná šest kouzel každé úrovně (místo normálního postupu) a může kouzli až o dalších šest úrovní dále, buď jedno kouzlo nebo několik kouzel, jejichž úrovně dávají dohromady 6 (na příklad jedno šestkové kouzlo nebo šest jedničkových…).
O Nejvyššího Druida se stará devět jiných druidů, kteří odpovídají pouze jemu a nemají nic do činění s hierarchií jakékoli určené země. Druid jakékoli úrovně může vyhledat Nejvyššího Druida a požádat ho o možnost služby. Tři z těchto druidů jsou arcidruidové, kteří procházejí světem a fungují jako poslové a agenti Nejvyššího. Každý z nich získává další čtyři kouzelné úrovně. Zbytek jsou normální druidové sedmé až jedenácté úrovně, ačkoli Nejvyšší Druid může požádat o službu jakéhokoli druida a často přijímá žádosti pokorných aspirantů.
Pozice Nejvyššího Druida se nezískává bojem. Místo toho Nejvyšší určí svého nástupce mezi Mocnými Druidy. Tato pozice je namáhavá, nevděčná a většinou nezajímavá (s vyjímkou politiků). Po několika stech tisících takových zkušeností je každý dobrodruh hodný svého jména připravený na změnu.
Z tohoto důvodu dosáhne Nejvyšší druid 16té úrovně získáním pouze dalších 500000 zkušeností. Po dosažení 16té úrovně může Nejvyšší kdykoli odstoupit, pokud za sebe najde vhodného nástupce (jiný druid, který má 3 000 000 zkušeností).